Neptun | Új webmail | Telefonkönyv
PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI
SZAKGIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA
Főoldal
Bemutatkozás
Tantestület
Dokumentumok
Szakgimnázium
OKJ-s képzés
Felnőttképzés
Képek, videók
Kapcsolatok
E-napló
Csengetési rend
 

Jelenleg online.2018. március 21. óta
látogató számláló
alkalommal látogatták az oldalakat.Bemutatkozás

Az 1945-ben alapított, egykori Pécsi Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskola fenntartói jogát és az intézmény működtetését 2008 augusztusában vette át Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatától a Pécsi Tudományegyetem.

Az akkori szakminisztériumok támogatásával létrejött megállapodás célja az volt, hogy az országban – de az Unióban is – egy modellértékű oktatási szerkezetet alakítsanak ki, ahol vertikálisan egy rendszerben lesz megtalálható a szociális és az egészségügyi szakképzés valamennyi képzési formája. Az egészségügyi szakiskolai képzés és a felsőoktatás érdekeinek összehangolása, az intézményi innovációk erősítése és az együttműködés modelljének kialakítása mára megtörtént.

Iskolánk a 2014/15-ös tanévben kezdte meg azt a portfólióbővítést, amelynek legfontosabb eleme az ágazati (egészségügy) szakközépiskolai képzés indítása volt. Ezáltal az egészségügyi szakképzés terén – a szakképző 13-15. évfolyama „alá szervezett” ágazatazonos 9-12. évfolyamok révén – teljessé vált az az oktatási modell, amely a PTE Egészségtudományi Karának égisze alatt a szakközépiskolai képzéstől a doktori fokozatig képes az egészségügyi képzés teljes vertikumát biztosítani, széleskörűen kiszolgálva az egészségügyi ágazat humánerőforrás igényét.

A Szent-Györgyi Albert Középiskola – mint az évszázados gyökerekkel bíró szombathelyi egészségügyi szakképzés folytatója – 2012-ben lett iskolánk tagintézménye. Ezzel párhuzamosan jött létre a kaposvári és a zalaegerszegi telephely.

Intézményünknek mind a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjával, mind a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházzal példaértékű a kapcsolata, amely alapját képezi az iskolánkban folyó magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzésnek.

 
KÖZELGŐ ESEMÉNYEK
2018. augusztus 27.
8-tól 16 óráig
Potló- és javítóvizsgák
2018. augusztus 21-22.
8-tól 16 óráig
Pótbeiratkozás a 13. évfolyamra
2018. augusztus 31.
Jelentkezési határidő
az októberi szakmai pótló/javítóvizsgákra
2018. augusztus 31.
Gólyanap
a 9. osztályosoknak
2018. szeptember 3.
8 óra
Tanévnyitó ünnepély
MÉDIATÁR
KORÁBBI HÍREINK


Pécsi Tudományegyetem
Szociális és Egészségügyi
Szakgimnázium és Szakközépiskola
H-7632 Pécs, Berek utca 15.
+36 72 550 130
titkarsag@szeszi.pte.hu
E-000485/2014