Pécsi Tudományegyetem

Szociális és Egészségügyi
Szakgimnázium és Szakközépiskola

 

Bemutatkozás

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Az 1945-ben alapított, egykori Pécsi Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskola fenntartói jogát és az intézmény működtetését 2008 augusztusában vette át Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatától a Pécsi Tudományegyetem.

Az akkori szakminisztériumok támogatásával létrejött megállapodás célja az volt, hogy az országban – de az Unióban is – egy modellértékű oktatási szerkezetet alakítsanak ki, ahol vertikálisan egy rendszerben lesz megtalálható a szociális és az egészségügyi szakképzés valamennyi képzési formája. Az egészségügyi szakiskolai képzés és a felsőoktatás érdekeinek összehangolása, az intézményi innovációk erősítése és az együttműködés modelljének kialakítása mára megtörtént.

Iskolánk a 2014/15-ös tanévben kezdte meg azt a portfólióbővítést, amelynek legfontosabb eleme az ágazati (egészségügy) szakközépiskolai képzés indítása volt. Ezáltal az egészségügyi szakképzés terén – a szakképző 13-15. évfolyama „alá szervezett” ágazatazonos 9-12. évfolyamok révén – teljessé vált az az oktatási modell, amely a PTE Egészségtudományi Karának égisze alatt a szakközépiskolai képzéstől a doktori fokozatig képes az egészségügyi képzés teljes vertikumát biztosítani, széleskörűen kiszolgálva az egészségügyi ágazat humánerőforrás igényét.

A Szent-Györgyi Albert Középiskola – mint az évszázados gyökerekkel bíró szombathelyi egészségügyi szakképzés folytatója – 2012-ben lett iskolánk tagintézménye. Eezzel párhuzamosan jött létre a kaposvári és a zalaegerszegi telephely.

Intézményünknek mind a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjával, mind a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházzal példaértékű a kapcsolata, amely alapját képezi az iskolánkban folyó magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzésnek.

You shall not pass!