PTE Outlook | Teams | Telefonkönyv | SZESZI KRÉTA
PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI
TECHNIKUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

Főoldal
FELNŐTTOKTATÁS
Felvételizőknek
Bemutatkozunk
Elérhetőségeink
COVID 19
Álláslehetőség
Oktatói testület
Dokumentumok
Felnőttképzés
Képek, videók
Csengetési rend
Tankönyvrendelés
 

Jelenleg online.2018. március 21. óta
látogató számláló
alkalommal látogatták az oldalakat.


Elsősegélynyújtás referencia iskolahálózat tagja vagyunk!

Hírek, események
Kötelező maszkhasználat - 2021. szeptember 10.

Tisztelt Tanulók! Tisztelt Gondviselők!
Tisztelt Képzésben résztvevők!

Szíves tájékoztatásul közöljük a PTE Operatív Stáb 2/2021. (IX. 9.) elektronikus úton hozott határozatát a maszkhasználatra vonatkozóan a Pécsi Tudományegyetemen és intézményeiben. A 2021. szeptember 13-tól hatályba lépő szabályozás szerint a kötelező maszkhasználat esetei bővülnek, továbbá a nem kötelező esetekben is ajánljuk a maszkhasználatot.

A részletes szabályok a mellékelt határozatban találhatóak.
 
Közös rektori – kancellári – Klinikai Központ elnöki együttes utasítás - 2021. szeptember 2.

Tisztelt Tanulók! Tisztelt Gondviselők!
Tisztelt Képzésben résztvevők!

Iskolánk fenntartója, a Pécsi Tudományegyetem közös rektori – kancellári – Klinikai Központ elnöki együttes utasítást adott ki a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételéről. (A teljes közlemény a linkre kattintva nyílik meg!)

Az utasítás 2021. augusztus 30-tól vonatkozik az egészségügyi szakképzést folytató intézmények tanulóira és képzéseiben résztvevőkre.

Az alábbiakban kiemeléseket olvashatnak a fenti utasításból és tájékoztatást a teendőkről.

Az egészségügyi tevékenység végzésében nem működhet közre – ideértve a szakmai gyakorlatban történő részvételt is – az a tanuló/képzésben résztvevő személy, aki a koronavírus elleni védőoltást nem vette fel.”

Iskolánkban tehát azon tanulókat érinti ez a kötelezettség, akik külső gyakorlati helyszínen vesznek részt gyakorlati oktatásban. Így a 11-12. évfolyamosokat, valamint az érettségi utáni képzésben résztvevő valamennyi tanulót.

Amennyiben a hallgató még nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást, úgy köteles:

a) egydózisú oltóanyag esetén a védőoltást legkésőbb a szakmai gyakorlat megkezdésének időpontjáig felvenni,

b) kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás első dózisát legkésőbb a szakmai gyakorlat megkezdésének időpontjáig, továbbá a védőoltás második dózisát az oltóorvos által meghatározott időpontban felvenni.

Amennyiben a tanuló/képzésben résztvevő a védőoltásfelvételi kötelezettségének nem tesz eleget, vagy nem mutatja be a mentesítésre okot adó orvosi szakvéleményt, nem vehet részt egészségügyi tevékenység végzésével együtt járó szakmai gyakorlaton.”


„Amennyiben a tanuló/képzésben résztvevő kétdózisú oltóanyag esetén a szakmai gyakorlat megkezdésének időpontjáig csak az első dózist veszi fel, köteles naponta – a fogadó egészségügyi szolgáltatóval egyeztetett módon – a napi gyakorlat megkezdése előtt dokumentáltan COVID-Ag gyorsteszt szűrésen részt venni, a gyakorlatot megkezdeni csak negatív eredménnyel lehet.”

A PTE SZESZI naprakész nyilvántartást vezet tanulói oltottságáról a gyakorlati helyekkel való együttműködés keretében. Ennek megfelelően kérjük a tanulókat, hogy mielőbb, de legkésőbb 2021. szeptember 3-ig juttassák el oltási igazolványuk képét (elektronikusan vagy másolatban), amivel igazolni tudják, hogy az oltást felvették. Az oltási igazolás másolatát az osztályfőnökök összegyűjtik és megőrzik, hogy az illetékesek számára bármikor hozzáférhető legyen.

Együttműködésüket köszönjük!

Iskolavezetés

Gyakran ismételt kérdések
 
Tanévkezdési információk - 2021. augusztus 27.

Tisztelt Tanulók! Tisztelt Képzésben résztvevők!

A tanév kezdete intézményünkben a következőképpen alakul:

 • 9-10. évfolyamon augusztus 31. és szeptember 3. között orientációs napokat tartunk. A foglalkozások mind a négy napon 8 órakor kezdődnek. Az órarend szerinti tanítás szeptember 6-án (hétfőn) kezdődik.

 • 11-12. évfolyamon szeptember 1-én az évnyitó után 3 osztályfőnöki órát tartunk. Szeptember 2-től órarend szerinti jelenléti oktatás folyik.

 • A szakképző évfolyamokon (érettségi utáni képzésben) az elméleti képzés szeptember 20-án (hétfőn) kezdődik. Részletes tudnivalókért és az órarendekért kövessék folyamatosan honlapunkat!

 • A SZAKKÉPZÉSI MUNKASZERZŐDÉSSEL rendelkező tanulók/képzésben résztvevők programja a képzőhely iránymutatása alapján történik folyamatosan. Az elméleti oktatás napjáról és a részletekről hamarosan informáljuk Önöket!

  Iskolavezetés

 •  
  Bemutatkozik a PTE SZESZI - 2020. augusztus 5.


   
  Érettségire épülő képzéseink - 2021. június 16.  Jelentkezzen most 2021/2022-ben induló érettségire épülő képzéseinkre!
   
  Válaszd Te is a PTE SZESZI-t! - 2020. október 20.

   
  FONTOS VÁLTOZÁS! - Szakképzésbe jelentkezők számára - 2020. július 3.

  Tisztelt szakképzésbe jelentkezők!

  A szakképzési törvény 2020-2021-es tanév szeptember 1-től érvénybelépő rendelkezéseinek és folyamatos változásának kitéve az Önök képzéseinkre való jelentkezésének megfelelő kezelése érdekében kérjük Önöket a következő tájékoztató figyelmes elolvasására!

  Tovább > > >
   
  Kérelmekkel kapcsolatos tájékoztatás szülőknek - 2020. február 27.

  Tisztelt Szülők!

  Felhívjuk figyelmüket, hogy a Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 55. § alapján iskolánk igazgatója csak abban az esetben tud határozatban döntést hozni a szakértői bizottság szakértői véleményére alapozott kérésekről, amennyiben a kiskorú tanuló szülője vagy törtvényes képviselője kérelemmel fordul az iskola igazgatójához. A kérelmet egyszerű írásos formában, aláírással ellátva teheti meg a szülő, illetve a törvényes képviselő. A kérelmeket a szakértői bizottság szakértői véleményével együtt iskolánk Tanulmányi Osztályán kérjük leadni.

  Tisztelettel: Iskolavezetés
   
  ESEMÉNYNAPTÁR
  KÖZELGŐ ESEMÉNYEK
  2021. szeptember 2-től
  Jelenléti oktatás a 11-12. évfolyamon
  2021. szeptember 6-tól
  Jelenléti oktatás a 9-12. évfolyamon
  2021. szeptember 20.
  Elméleti oktatás kezdete az érettségi utáni képzésben


  PTE Webmail belépés


  Teams webalkalmazás


  Belépés
  E-KRÉTA
  Szülői hozzáférés igénylése
  SZESZI Instagram
  MÉDIATÁR
  KORÁBBI HÍREINK


  Pécsi Tudományegyetem
  Szociális és Egészségügyi
  Technikum és Szakképző Iskola
  H-7632 Pécs, Berek utca 15.
  +36 72 550 130
  titkarsag@szeszi.pte.hu
  Eng. szám: E-000485/2014